Opa's "sponsor"

showcase image

Opa's Sponsor

Opa's grootste sponsor is natuurlijk Oma, oma zorgt voor gezelligheid en warmte voor de kinderen en kleinkinderen, en natuurlijk voor de handhaving van de dagelijkse orde en regels die er natuurlijk ook bij horen.

Bij oma kan je altijd vragen naar een hapje, een drankje, een snoepje of een lekkere knuffel, bij oma voelen de kleintjes zich veilig en geborgen.

Oma werkt nog dagelijks graag met haar collega's en doet er alles voor om zo fit te blijven als het maar mogelijk is, daarnaast geniet ze vaak van haar rust bij het lezen van een goed boek.

Oma's hobby's

Oma's grootste hobby is, naast lezen, het genieten van de kleinkinderen die ze maar al te graag verwend als ze op bezoek komen.

Oma gaat er, net als opa, graag op uit met de camper en geniet dan van de vaak verre trips door Europa, waarbij oma dan het liefst de plekjes opzoekt waar nog geen toerist te zien is en toch van alles te zien en te beleven is. Ook geniet ze graag van de natuur, bossen, bergen, riviertjes en stroompjes, ze kan er urenlang ontspannen.

 

Oma's top 5

Het langzaam gegaarde spek waarvan het vette randje helemaal zacht is en smelt op de tong en een knisperige zwoerd is de favoriet van oma. Overgoten met een zoetzure saus op basis van tomaten met een licht pittige smaak en op een bedje van droge witte rijst.
De langzaam gegaarde procureur (varkensnek) is voor oma telkens weer een smakelijke traktatie en ze geniet er keer op keer weer van. Op een bedje van witte rijst en overgoten met de rode saus zoals alleen opa die maakt is haar dag weer helemaal goed.
Een andere favoriet is het heerlijke broodje pulled pork met de eigengemaakte en jarenlang gerijpte BBQ saus uit de eigen collectie van opa, soms met 5 kruidensmaak, soms met habanero en soms met een sinaasappel tintje. Het is maar net in wat voor stemming oma verkeerd, maar lekker vind ze het allemaal.
Een broodje hamburger mag bij oma niet zomaar een burger zijn maar moet gemaaakt zijn van heerlijk rundvlees met een klein beetje spek of varkensgehakt zodat het niet te droog is. Het broodje moet dan extra riant belegd zijn met uienringen, augurk en een plakje tomaat, en als het kán ook nog een beetje atjar tjampoer. Daaroverheen moet natuurlijk wel een van de lang gerijpte BBQ sausen uit eigen keuken om het geheel af te maken.
Een kippetje van het spit is voor oma het lekkerste stukje kip dat er bestaat, riant gekruid en zo gaar dat het van het bot valt. De beercan kip en alle andere fantasie hoeft van oma niet, doe maar gewoon dan doe je gek genoeg is haar motto als het om kip gaat. En daar hoef je niets bij te serveren, die eet ze als het moet uit het vuistje.