Wie is Opa ?

showcase image

Ick Opa

Ik ben ick,  Jan voor mijn lieve vrouw, paps voor mijn kinderen en opa voor onze kleinkinderen en voor Giuliano, mijn allergrootste vriendje, ben ik gewoon apo en voor Saverio mijn kleine vriendje weer gewoon opa :) (gewoon omdat de een ouder is dan de ander want eigenlijk zijn het opa's allerallerallerfijnste vriendjes :) )Voor ieder ander ben ik Jan.

Ik ben geboren in 1957, het jaar waarin de beste auto,s de mooiste muziek (Elvis Presley's hit (Oh let me be your) Teddy Bear) en de knapste jongens werden geboren, zo ook ik :)

Inmiddels al enige tijd niet meer werkend en productief maar nog steeds vol van het leven en alle mooie dingen die daarbij horen.

Mijn hobby's

In de eerste plaats natuurlijk de kleinkinderen, dan het kokkerellen en barbequen en dan computeren en het drummen (waar ik de laatste tijd eigenlijk te weinig aan toe kom....)

Natuurlijk mag ik niet vergeten te noemen dat ik dolgraag met Marianne er op uit trek met de camper maar omdat Marianne nog vastzit aan de maatschappelijke verplichte deelname komt daar helaas erg weinig van terecht met uitzondering van de vakantiedagen.

Mijn BBQ top 5

Buikspek dat op lage temperatuur, langzaam in de kamado van opa gegaard is, is zijdezacht en vol van smaak en licht doortrokken met een geweldige rooksmaak. Daarbij een saus op basis van tomaten,rijstwijn, rietsuiker en een tintje cayennepoeder om de smaak nog beter te doen uitkomen.

Varkensribbetjes, aan één stuk, langzaam op het bot gegaard in de american smoker tot ze bijna vanzelf uit elkaar vallen maar nog nét dát beetje bite hebben waardoor je als een echte holbewoner je vlees van het bot moet kluiven en de rooksmaak flink aanwezig is. Ook hierbij een licht zoetzure saus op basis van tomaat met een beetje pit. 

Simpelweg een voudig, kippenvleugeltjes met standaard kipkruiden van de grill, boven houtskool gegaard tot ze een heerlijk knapperig korstje hebben en nét dat beetje rook hebben dat ze juist zo anders maakt. Geserveerd met een lichte thaise chilisaus of een chinese pruimensaus op een bedje van pandanrijst.
Goudgele knapperige hele kip aan het spit, gekruid met de rub voor kippenvlees van opa, gemaakt met Piran zeezout en diverse kruiden en specerijen uit de chinese toko, een mix met pit die het ook goed doet op kalkoen.
Heerlijk knapperig stokbrood van de lokale warme bakker, nee niet van dat vieze supermarktbrood dat je een uur later nog voult prikken door de hoeveel gist en baksoda, maar écht ambachtelijk gebakken brood met daarop een eigengemaakte kruidenboter op basis van ambachtelijke gezouten roomboter met bieslook, en tuinkruiden of een knoflookboter gemaakt met verse fijngehakte knoflook (niet geperst want dan wordt de knoflook bitter en zompig.

Enkele statistieken

Barbecueën / Kamado grilling
40% Complete (success)
Cookpot cooking
40% Complete (success)
Genieten van de kleinkinderen
40% Complete (success)
Er op uit met de camper
40% Complete (success)

Ons "BBQ Team"


Oma

Genieter- assistent catering

Giuliano

Allround Master (in wording)

Opa

Pit Master

Saverio

Eat Master